Hur mycket kostar det att montera möbler?

Svaret är att det varierar. Om du anlitar proffs för att göra arbetet kan du räkna med att betala mellan 1 500 och 3 000 kronor per möbel. Detta beror på att du också betalar för deras arbetstid att ta sig hem till dig.

Om du försöker göra arbetet på egen hand, så kommer det med största sannolikhet att kosta betydligt mindre. Men om du aldrig har satt ihop möbler förut och inte kan skilja en skruvmejsel från en borr föreslår vi att du anlitar någon som gör detta åt dig. Det kommer att vara värt det.

Hur monterar man möbler själv?

För ett par veckor sedan köpte min man och jag tre möbler på Ikea. Vi planerade att ställa lådorna i rummet när vi kom hem, öppna dem och sedan ägna en eftermiddag åt att montera våra nya möbler.

Det tog inte en eftermiddag. Det tog betydligt kortade än så. Tre timmar, faktiskt.

Hur klarade vi det? För det första är min man väldigt händig när det gäller att montera möbler. Han hade arbetat inom byggbranschen i många år innan han fick sitt nuvarande jobb inom oljeindustrin (han arbetar på en off-shoreplattform).

Så, om du inte är händig själv eller har någon i hemmet som är händig rekommenderar jag dig att anlita någon som monterar möblerna åt dig. I vissa fall kan du även välja att köpa möblerna färdig-monterade och få de inburna av företaget du köper möblerna från. Det är lite dyrare, men kan vara värt det för den ohändige.