Glöm inte att försäkra ditt husdjur

Att ha ett husdjur innebär ett stort ansvar. Förutom att du behöver ha tid för skötsel måste du också lära dig hur du tar hand om din nya familjemedlem. Djur som hundar och katter kan dessutom kosta en hel del att äga om olyckan skulle vara framme, därför är det viktigt att du har en försäkring som täcker de vanligaste skadorna.

Jämför försäkringar för att hitta de bästa villkoren

Det är alltid en god idé att jämföra försäkringsbolagen mot varandra. På detta vis kan du ta reda på vilka finesser de erbjuder, men också alla eventuella rabatter som ingår. Notera också vad försäkringen täcker när du tecknar den, men även vad din premie blir per månad.

ICA har en av de bättre försäkringarna för hundar, framförallt då de erbjuder stammispoäng på kostnaden. Har du däremot redan samlat dina andra försäkringar hos ett bolag kan det vara värt att kontrollera hur mycket du kan få i rabatt när du även lägger till en djurförsäkring.

Matcha försäkringen med rasen

Då olika raser kan lida av typiska sjukdomar så är det viktigt att just din försäkring täcker dessa. I det stora hela rekommenderas det att du undersöker djurrasen innan du tecknar försäkringen.

Kostnaden kan bli mycket högre utan en försäkring

På grund av kostnaderna för veterinärbesök kan det bli en dyr historia när ditt husdjur råkar illa ut. Priset bör därför ses i ett sammanhang där huvudpoängen är att sänka denna kostnad när och om något inträffar. Du kan dessutom få en billigare premie om du vill betala en högre självrisk vid skadetillfället.

I Sverige har antalet försäkrade djur ökat rejält efter pandemin, något som benämns som en ”coronaeffekt”. Detta är självklart positivt, men det finns fortfarande många som slarvar med sina försäkringar, låt det bara inte hända dig!