3 råd för bättre livsbalans och sundare livsstil

Att hitta en bra balans mellan allt som ska göras är inte helt lätt. Mycket beror på dina personliga förutsättningar och livssituation. För att bygga upp en mer hållbar och sundare livsstil behöver du inte alltid göra stora ändringar. Det kan vara att ändra små saker i livet som gör stor skillnad. Här kan du läsa tre tips som kanske passar dig.

1. Ge din kropp mer energi

Upplever du trötthet och stress i omgångar kan kroppen behöva lite extra energi för att klara toppen. Det finns tabletter mot stress som är helt naturliga. Tabletterna innehåller adaptogener och vitaminer och är ett naturtillskott. Adaptogener är växter men även svampar som hjälper kroppens egen förmåga att hantera stressen.

Att ge kroppen energi innebär även att röra på sig lite mer och försöka sova tillräckligt. Sömnen är viktigt energikälla då hjärnan får vila och återhämta sig. Vardagsmotionen hjälper kroppen att öka motståndskraften mot stress. En varierad kost med mycket frukt och grönt gör det lättare att klara ett aktivt liv.

2. Låt själen få sitt

Att hitta en bra balans innebär även att ta hand om sitt inre välbefinnande. När man upplever stress är det lätt att prioritera bort dina egna intresse. Försök att hitta några stunder i veckan som bara är dina. Det kan vara att fika med en vän, läsa en bok eller gå en promenad i naturen.

Genom att avsätta tid för sig själv, även om det är en kort tid ger själen energi. En bra övning är att försöka vara i nuet. Lyssna på det som finns runt omkring dig och koncentrera dig på din andning. Då går det att för en stund slappa det där surret som lätt kommer i samband med stress.

3. Ställ inte för höga krav och våga be om hjälp

Det är lätt att kraven blir allt högre på sig själv i samband med stress och sträva efter perfektionism blir allt vanligare. Det gör det svårare att hitta en livsbalans som är hållbar i längden .

Gör en lista på saker som stressar dig och försök stryka någon. Tänk på att du inte behöver tävla med omgivningen om vem som gör mest. Om du upplever långvarig stress ska du inte heller vara rädd att be om hjälp. Det att be en vän, hälso-och sjukvården eller din arbetsgivare om hjälp.